Ga direct naar inhoud

Raaijmakers en Geerlings / STIP - Aap en Beer

Een brutale roadtrip naar het ABCboek van Wim Hofman.

Blauwe golf
Een ding is zeker: dit bizarre avontuur begint bij A en eindigt bij Z. Daar zitten 24 verrassende letters tussen; letters die mogen, letters die moeten, letters die even pijn doen en leuke letters om opgelucht bij te lachen. Aap en Beer zijn op zoek naar een mysterieuze schat. Onderweg komen ze de meest uiteenlopende eenlettergrepige dingen en dieren tegen. Aap en Beer is een meeslepende, fysieke voorstelling met hilarische confrontaties, absurde dialogen en ontregelend spektakel.
Beer:     Ik ben ik, dus ik moet hier in.
Aap:      Ik ook.
Beer:     Wat?
Aap:      Ik ben ook ik!
Beer:     Nee, jij bent jij.
Aap:      Hè.
Beer:     Ik ben ik, en jij bent jij. Dus deze deur is bedoeld voor mij.
Aap:      Ik snap het niet.
Beer:     Als ik ik ben kan jij toch niet ook ik zijn??!

Job Raaijmakers en René Geerlings zijn twee makende spelers of spelende makers. Zij maken voorstellingen met humor en gedurfde beelden en ontregelen graag met onverwachte wendingen. Voor elke voorstelling stellen ze een bijzonder collectief samen van gelijkgestemde theatermakers. René en Job werkten eerder samen bij Theatergroep Max in de succesvolle voorstelling Hoera een Zoon.

Aap en Beer hebben de Zilveren Krekel 2012 gewonnen en zijn daarmee direct genomineerd voor de Gouden Krekel 2012, waarvan de uitreiking in september 2012 plaatsvindt.
De VSCD Jeugdtheaterjury over Aap en Beer (5+): “Met cabareteske allure racen Raaijmakers en Geerlings langs de letters van het alfabet. (…) Slapstick, humor, spitsvondige dialoogjes, lettergrapjes op kleuterniveau, filosofietjes, poppenspel, beeldend geweld – het ademt allemaal een originele en frisse energie. Een kolderieke komedie voor kleuters.” René Geerlings werd in 2010 genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. 

René Geerlings werd eerder genomineerd voor VSCD Mimeprijs 2010.