Ga direct naar inhoud

Dance Project - de ruimtelijke reis van de kleine Prins

Blauwe golf
Een bijzondere dansvoorstelling rondom het thema ‘ruimte’. Het boek `De kleine Prins' van Antoine De Saint-Exupéry is uitgangspunt voor deze voorstelling, die door de makers van Dance Project is vertaald in een interactieve dansvoorstellling.
Twee dansers en een acteur/verteller nemen het publiek mee op een ruimtelijke reis langs diverse planeten waar wonderlijke volwassenen de dienst uitmaken. Voor de leerlingen begint de reis al in de foyer/kleedkamer, op weg naar de voorstelling door het krijgen van een persoonlijke 'sterrenband'. De nieuwe POP-up uitgave van De Kleine Prins is de basis voor deze licht filosofische voorstelling. De eeuwige ijdeltuit, de bazige koningin, de veeleisende roos, de schichtige vos en natuurlijk de verdwaalde piloot spelen en dansen samen met de kinderen.
In deze meespeelvoorstelling met dans, theater, literatuur worden diverse thema's opgeworpen: van fantasie tot heelal tot onhebbelijk grotemensen gedrag etc. deze kunnen naderhand in de klassen verder uitgewerkt worden. Hiervoor is een praktische educatieve pagina beschikbaar.