Ga direct naar inhoud

Danstheater AYA - BITE

Dansvoorstelling

Blauwe golf
Een voorstelling over de waarde van kunst, in deze tijd waarin we wekelijks worden geconfronteerd met  de  ene  crisis  na  de  ander.  Wie  zit  er  in  zo’n  wereld  nog te wachten op kunst? Wie durft de kunstenaar nog te verdedigen? Over focussen en je ergens in vastbijten.
Zitten jongeren te wachten op kunst? Vinden ze kunst cool, van levensbelang of hopeloos ouderwets en helemaal niet voor hun bestemd? Willen zij liever voetballer worden, topsporter, ster of celebrity en dromen ze van roem, geld en snelle status? Hoe groter je talent, hoe groter je succes. Punten scoren, de show stelen en willen winnen is het credo. Maar hoe zit het met het irrationele en de fantasie. Daar gaat kunst over. Is er nog plaats voor zinsbegoocheling, verwarring, vragen, confrontatie en dingen die niet tastbaar zijn? Moet kunst schuren of amuseren?
Als we de woorden voorbij gaan, hebben we de passie voor muziek en dans. Hoe ziet de passie van een danser eruit. Laat hij zijn trucs zien, zijn emoties, zijn schoonheid? En hoe reageren jongeren hierop: blij, ontroerd, geïrriteerd, geïnspireerd?
BITE gaat over de magie van kunst en die van voetbal. Of zijn de verschillen te groot? Over de noodzaak van kunst en hoeveel dat mag kosten. Erick Lamba, danser en voetballer, en Vincent van der  Velde,  MC  en  rapper,  spelen  deze  dilemma’s  uit  en  bevragen  het  publiek  in  een  voorstelling  met   aanstekelijke dans, muziek, voetbaltechniek, eigen verhalen, actualiteiten en humor.
Credits
Choreografie en regie: Wies Bloemen
Cast: Erick Lamba en Vincent van der Velde Licht- en decorontwerp: Erik van Raalte

Speelperiode
Oktober 2012 t/m januari 2013