Ga direct naar inhoud

Bekijk't - Strada

Blauwe golf
In deze voorstelling vol theater, muziek en dans krijgen scholieren de kans hun talenten te laten zien – op film! Het verzamelen van talenten is in STRADA de natuurlijke manier om materiaal van scholieren uit voorafgaande workshops op een professionele manier in de voorstelling te verwerken. De deelnemers worden uitgedaagd om te doen waar ze het beste in zijn: dansen, spelen, zingen, basketballen of skaten. Iedereen heeft een talent en onze held in STRADA is daar nu juist naar op zoek. Want ieder talent verdient een kans om te groeien en zich te ontwikkelen! Ook de jonge talenten van de Kunstbende finale 2011 krijgen een plek in STRADA op film. STRADA is hiermee een enorme stap naar daadwerkelijke participatie.

STRADA is gebaseerd op Italiaanse filmklassiekers als La Strada van Fellini en L’uomo delle Stelle van Giuseppe Tornatore; films over niet alledaagse talenten en het leven op straat.  Onze held is op zoek naar talent, maar wie is dat nou niet tegenwoordig? Laat je filmen door hem en je wordt wereldberoemd! Hij vindt een meisje dat met hem meegaat, omdat ze denkt dat er roem en geluk voor haar in het verschiet ligt, maar ze merkt al snel dat hij de zaak tilt. Ze kan twee dingen doen: terug naar huis waar ze niets meer heeft te zoeken, of hopen dat ze de oplichter kan “bekeren” zodat hij werkelijk iets gaat doen voor de verzamelde talenten. Deze verzamelde talenten, dát zijn de Kunstbende-finalisten en de scholieren.

Voorafgaand aan de voorstelling volgen scholieren namelijk workshops. Dit zijn workshops in verschillende disciplines, zoals freestyle basketball, muziek, dans, montage, fotografie en spel. Met de resultaten van deze workshops zijn de deelnemende scholieren te zien in STRADA, samen met filmpjes die Bekijk ´t maakt in samenwerking met de finalisten van de Kunstbende 2011.

STRADA is geschikt vanaf 12 jaar. Omdat de leerlingen zelf onderdeel uitmaken van de voorstelling is STRADA geschikt voor alle niveaus. Onze focus ligt op het speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en VMBO, maar de workshops kunnen op ieder niveau worden gegeven. 

Neem voor meer informatie contact op met Frontaal Theaterbureau op 020-6929603 of neem een kijkje op onze website www.frontaal.com

Speelperiode: januari 2013 t/m april 2013