Ga direct naar inhoud

DE NACHT WACHT

Blauwe golf
Na de succesvolle interactieve kindervoorstelling “ Vlieg met me mee” brengt Trio Vidalita
een nieuwe voorstelling boordevol spanning, humor en met natuurlijk weer een grote rol
voor ons jonge publiek. Wat doen jullie ʻs nachts? Ga je altijd braaf slapen? Of lig je wel eens uren wakker? Ben je bang voor spoken en nemen ze je dan wel serieus? Hou je wel eens een slaapfeestje zonder dat je ouders dat weten?
Allemaal vragen die we samen gaan beantwoorden.
 
De viool, de contrabas en de piano spelen in het geheel een eigen rol. De klanken van de instrumenten sluiten naadloos aan op de sfeer die we uitbeelden: Soms is de muziek zo spannend zijn dat je je het liefst onder je stoel, onder de vleugel of achter de contrabas zou willen verstoppen.
 
Denk maar aan de griezelige muziek van Ligeti , Cowell en de “Danse Macabre” van Saint Saens met de snerpende vioolklanken. Maar er is ook muziek waar je heerlijk op kunt wegdoezelen, zoals de mooie nocturnes van Chopin en Grieg. En wie kent niet “ Eine Kleine Nachtmusik” van Mozart en de” Moonlightsonate” van Beethoven of “ Round Midnight” van Duke Ellington. De mooiste muziek van de wereld is geinspireerd op de nacht en is vaak ook ʻs nachts gemaakt. Misschien kende je sommige muziek al maar je zal vast ook weer nieuwe stukken leren kennen waar je thuis nog eens naar kan luisteren of die je op je eigen instrument kan leren spelen.
 
Wil je meezingen met ons eigen “ Nachtlied” of wil je vertellen waarom je wel eens bang
bent in bed of ga je gewoon lekker achterover in je stoel luisteren naar de mooie muziek
van het muzikale trio.
 
Alles Kan!
Maar een ding is zeker: WE GAAN NOG LANG NIET SLAPEN!