Ga direct naar inhoud

Mc Shake - Workshops

Blauwe golf
ZEP heeft al ruim 12 jaar ervaring in het ontwikkelen, samenstellen en begeleiden van zowel grote als kleine educatieprojecten rondom haar voorstellingen. De educatieve activiteiten van ZEP worden aangepast op elk leerniveau en bereiden de jongeren op enthousiasmerende wijze voor op het voorstellingsbezoek.
Bij de voorstelling MC Shake bestaat het educatieve aanbod bestaat uit inleidingen, nagesprekken, een gratis lesbrief, diverse workshops en een gratis VMBO project
Workshops
ZEP werkt met een uitgebreid team van professionele docenten, die tijdens de workshops ingaan op het verhaal, de thema’s en personages van de voorstelling. De workshops zijn geschikt voor alle leerniveau's. Bij MC Shake zijn dit de workshops:
Rap: Professionele artiesten uit de rapscene laten de leerlingen kennismaken met  verschillende rapmethodes en literaire stijlmiddelen. De teksten en muziek uit de voorstelling MC Shake dienen daarbij als voorbeeld.
Drama: In deze workshop is er aandacht voor tekstbehandeling, improvisatie en beweging. De thematiek uit de voorstelling wordt verwerkt in spelopdrachten. Daarnaast is er ook ruimte voor het bespreken van de thematiek en het voeren van discussie hierover.
Beatbox: Deze workshopkomt voor uit MC Shake’s speerpunten ritme, taal en muziek.De leerlingen krijgen uitleg over beatbox, stemgebruik en techniek en werken onder begeleiding van een professionele beatboxer aan een eigen routine.
Stage Fight: Een fysieke workshop waarin de leerlingen de basistechnieken van het ‘toneelvechten’ leren. De nadruk wordt gelegd op het feit dat stage fight niet om geweld draait, maar een samenspel is, waarbij je op elkaar moet durven vertrouwen. In deze workshop onderzoeken de leerlingen met welke technieken, kunstgrepen of trucs je gevechten op toneel spannend kunt maken.

Leerlingen die de voorstelling MC Shake bezoeken en geen tijd hebben voor een workshop kunnen ook kiezen voor een inleiding (op school of in het theater) of een nagesprek (gratis) na de voorstelling met de acteurs. Ook kunnen docenten zelf met de leerlingen aan de slag middels een gratis lesbrief over de voorstelling, aan te vragen op info@zep.nu
Informatie over het gratis VMBO-project vindt u ook op Plein C bij ZEP.