Ga direct naar inhoud

Improvisatievoorstelling

Blauwe golf
Aanbieder
Maranza speelt sprankelende improvisatievoorstellingen voor scholen, waarbij kinderen zélf mogen meespelen met de acteurs. Van onder- tot bovenbouw, in uiteenlopende groepen, en van aula tot schouwburg.

De basis van de voorstelling zijn negen verschillende personages. We helpen de scholieren om moeiteloos mee te improviseren. Een waargebeurd verhaal van een kind uit het publiek is vaak het uitgangspunt van de voorstelling. Daarmee maken we met elkaar een nieuw verhaal.
 
Scholen kunnen ons een opdracht meegeven: we creëren dan een bijzondere en interactieve voorstelling rond dat thema, zoals bijvoorbeeld ‘ruzie’, ‘vriendschap’ of ‘toekomst’.

Omdat er veel input van de kinderen komt en ze zelf meespelen in de voorstelling, staat de voorstelling heel dicht bij hun eigen belevingswereld. Natuurlijk blijven we wel zelf regisseur van het stuk. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen na de voorstelling met een positief gevoel de zaal verlaat.

Als er speciale kwesties spelen, kunnen we daar in overleg met de docenten op ingaan in de voorstelling. Hierbij kun je denken aan culturele verschillen, pesten, maar ook het afscheid van een leerkracht of het 50 jarig bestaan van de school. Onze aanpak is ook zeer geschikt voor kinderen met leer en gedragsproblemen te spelen.