Ga direct naar inhoud

Schrijf een poplied over de NATUUR en het MILLIEU!

NATUUR, MUZIEK & MILLIEU!

Blauwe golf

Schrijf een poplied over de natuur!
Tune4u geeft al een aantal jaren workshops in het schrijven van popliedjes over de natuur aan basisschoolkinderen. Samen met kinderen zijn er liedjes gemaakt over de bomen voor de ‘boomfeestdag’ en voor het project ‘Met de klas de boer op’ over waar het eten vandaan komt.  Door middel van dit project kun je kinderen op een andere creatieve manier laten nadenken over de natuur.
 
Poplied over de natuur
Uit welke onderdelen bestaat nou eigenlijk een lied? En wat maakt een goed liedje leuk en bijzonder?  Wat vind ik belangrijk over het onderwerp en hoe maak ik van al mijn gedachten mooie zinnen, woorden en een goed rijmende liedtekst en lied? De leerlingen gaan met al deze vragen tijdens de workshops aan de slag. In groepjes maken ze een liedtekst en lied over het natuur onderwerp.
De workshops worden gehouden op de school, in de klas zelf. Samen met de workshop leider begeleidt de leraar de kinderen.
 
Studio en optreden
Met een mobile studio wordt het lied opgenomen waarna het in een professionele studio wordt afgemixed. Uiteindelijk gaan de kinderen hun poplied over de natuur presenteren met een optreden. Tijdens dat optreden zal ook de eerste echte single CD van hun zelfgeschreven poplied worden uitgereikt! (Het project kan eventueel worden uitgebreid met het geven van een workshop over het maken van een echte videoclip bij het lied.)
 
Out of the box
Door de workshops leren de kinderen ‘out of de box’ na te denken, net een beetje anders dan normaal. ‘Ik wist niet dat ik zo creatief kon zijn’ is een veelgehoorde opmerking. Al spelenderwijs komen ze erachter dat het heel erg leuk is om je gedachten over een bepaald onderwerp op rijm te zetten in een liedtekst en een lied daarvan te maken.
 
 
Met dezelfde soort workshops geeft Tune4u ook  andere thema's en projecten een muzikaal gezicht zoals het leefbaarheidsproject ‘Schrijf een poplied over je wijk’ en het project ‘Schrijf je eigen schoolpoplied’ voor basischolen. Foto’s en filmpjes van diverse projecten als ‘Met de klas de boer op’  en de ‘Boomfeestdag’ zijn te bekijken op de site www.tune4u.nl
 
Muzikale groeten van;
 
Marco Emmerig
info@tune4u.nl
06-39695710 / 075-6411191