Ga direct naar inhoud

(On)Zichtbaar. Op zoek naar het verhaal achter de foto

Blauwe golf
Fotografie staat synoniem voor het kaderen van de wereld, dat wat wel en dat wat niet in beeld is bepaalt onze perceptie van een foto. In (On)Zichtbaar gaat het niet alleen over dat wat er buiten het kader valt, maar over dat wat afwezig is en tegelijkertijd toch gevoelsmatig zeer aanwezig in de foto. In het lespakket zijn echte fotoprints toegevoegd waarmee leerlingen zelf een tentoonstelling maken. Ter afsluiting maken de leerlingen een fotoserie aan de hand van het thema (On)Zichtbaar.

Voor het educatieve programma (On)Zichtbaar heeft FOTODOK zich laten inspireren door het idee dat een foto ook heel veel kan zeggen over dat wat juist niet te zien is. Waar kijk ik naar? Gaat het in deze foto's om meer dan wat ik zie? En....hoe kom ik daar achter? Het is aan de leerlingen om te achterhalen welk verhaal er wordt verteld, dat wat onzichtbaar toch aanwezig is.
Leerlingen zullen ontdekken dat het verhaal soms niet meteen duidelijk is, maar dat ze, door op onderzoek te gaan en goed te kijken, heel veel te weten kunnen komen over de foto'.