Ga direct naar inhoud

Cross-over dansgezelschap ISH - Fight Flow

hiphop vs Martial arts

Blauwe golf
B-Boying, poppin', martial arts en hiphop. Choreograaf Raphael Hillebrand mixt in de nieuwe ISH Nieuwe Makers-voorstelling FIGHT FLOW hiphop dance styles met martial arts.
Hij speelt met schaduw en licht en met beweging en freezes.
 
Dancing en fighting. Beide bewegingsvormen hebben vele overeenkomsten, maar ze zijn ook heel verschillend van elkaar..' Raphael Hillebrand combineert de rauwe energie van een gevecht met de taal van een choreografie. Er zijn momenten waarbij je met 'de flow' mee gaat, maar er komt ook een tijd dat je tegen de stroom in moet vechten. Het is blokken of meegaan. Het gaat er in het leven om of je besluit mee te gaan in de energie van de ander of dat je het stopt - en je eigen beweging maakt.
 
Raphael Hillebrand over FIGHT FLOW: Vechten is een spontane uitbarsting, die wordt getriggered door emoties. De beweging is een gevolg van deze emotie. Ik gebruik een choreografie als een taal, die onderdeel is van de dialoog tussen twee performers.
De bewegingen van de choreografie beïnvloedt de emoties van de danser.
'Showing everybody how beautiful breakdancing is' – dat is een van de belangrijkste drijfveren van Raphael. Dat is te zien en te voelen in zijn voorstellingen, die barstensvol energie en acrobatiek zitten.
 FIGHT FLOW is een voorstelling in de serie ISH Nieuwe Makers. Hierin biedt cross-over dansgezelschap ISH talentvolle makers de kans om, onder begeleiding van artistiek leider Marco Gerris, een voorstelling te maken in de ISH-traditie. Eerdere voorstellingen in deze serie zijn GRAVITISH, Ego Clash en Legends Of Urban Dance (L.O.U.D.).