Ga direct naar inhoud

MaxTak - Ik ben een held

Muziektheater over een heldhaftige jongen en zijn bange vader

Blauwe golf
Na het succes van muziektheatervoorstelling 'Ik en de Koningin', kiest MaxTak opnieuw voor een bekend boek van Ted van Lieshout. 'Ik ben een held' gaat over een heldhaftige jongen en zijn bange vader. De jongen komt oog in oog te staan met een aantal niet alledaagse wezens, die zijn vader de stuipen op het lijf jagen. 'Ik ben een held' is lekker brutaal en recht voor zijn raap. Vader en zoon houden elkaar regelmatig voor de gek en spreken elkaar gelijkwaardig aan. Tegelijkertijd is het ontroerend om te zien hoe de zoon zijn vader redt uit benarde situaties.
MaxTak is de enige producent in Nederland die theater maakt met een orkest als vertrekpunt van de voorstelling. Het gezelschap maakt live muziek toegangelijk. De musici zijn aanwezig als personages, maar zonder te acteren.
De hoofdrol in 'Ik ben een held' wordt vertolkt door het jonge talent Rogier van Erkel, bekend van o.a. Krabat, Meester van de Zwarte Molen en Homeless.
De laatste jaren profileert Theater Orkest MaxTak zich nadrukkelijk als serieus en ambitieus muziektheatergezelschap voor de jeugd.
Doordat de musici zelf ook onderdeel zijn van het verhaal, komen de mensen achter de instrumenten tot leven en dat maakt hen niet alleen toegankelijker, maar ook de muziek die ze spelen. Binnen het huidige jeugdtheateraanbod neemt MaxTak een unieke plaats in. MaxTak maakt puur muziektheater waarbij het aandeel muziek en het aandeel theater een even belangrijke rol hebben. De musici van MaxTak hebben een eigen positie weten te verwerven in de voorstellingen. Zonder hun rol van musicus echt te verlaten, krijgen zij de vrijheid meer te laten zien dan alleen het bespelen van een instrument. Hans Thissen is sinds 2010 artistiek leider van Orkest Maxtak. Thissen is zich in de loop der jaren meer en meer gaan toeleggen op het regisseren van muziektheaterproducties. Begonnen als musicus is hij via het zelf maken en acteren in (jeugd)theater als vanzelfsprekend in het regisseren van muziektheater voor een jong publiek terechtgekomen.

Regie/ artistieke leiding: Hans Thissen, spel: Rogier van Erkel, live tekenaar: Gerard de Bruyne, piano: Nettie Krul, viool: Loekie van der Heide, Cello: Frederike Maus, saxofoon: Iwan Szomoru, klarinet: Michèl Lamers en bas: Peter Sambros.