Ga direct naar inhoud

PUDDING TARZAN

Educatief theater op scholen rond thema PESTEN

Blauwe golf
Een theatervoorstelling naar het populaire kinderboek van Ole Lund Kirkegaard
Iwan Olsen is een miezerig jongetje dat voortdurend gepest wordt door de grotere en stoerdere jongens uit zijn klas. Ze noemen hem Pudding Tarzan, omdat ze hem zo’n sukkel vinden. Of ze gieten water in zijn broek of verzinnen een ander rotgeintje. Zijn vader – meneer Olsen – is wanhopig over al dat water in huis en over zo’n slapjanus van een zoon. Hij zou graag willen dat Iwan net zo sterk en slim is als Tarzan uit zijn favoriete boek: een echte kerel, met spieren als staalkabels, die altijd bezig is krokodillen af te maken. Maar Iwan Olsen kan niet eens zijn huiswerk afmaken.
 
Maar dan, op een dag, ontmoet Iwan een geheimzinnig oud vrouwtje en mag hij een wens doen. En ineens kan hij verder spugen dan wie dan ook, fietst hij harder dan een bromfiets en verbaast hij iedereen met zijn buitengewone spierkracht. Één dag lang is hij een echte Tarzan. En dat is precies lang genoeg…
De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Ole Lund Kirkegaard en sluit goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Voorafgaand aan het theaterbezoek kan het boek, dat als thema pesten heeft, worden voorgelezen in de klas. De voorstelling kan een aanleiding zijn om pesten bespreekbaar te maken. Tevens is er de mogelijkheid om via de theatergroep extra lesmateriaal rond het thema pesten te bestellen.
Na afloop van de voorstelling is er mogelijkheid om kennis te maken met de acteurs en een kijkje te nemen achter de schermen.

Na een succesvolle Nederlandse tournee nu speciaal voor de Nederlandse basisscholen.
Tekst: Ole Lund Kirkegaard /Martijn Donders
Spel:Martijn Donders, Lot Houtepen, Hans van Raam, Harold Schraven
Regie: Martijn Donders


Met de theatervoorstelling Pudding Tarzan kunnen scholen:
- Op een speelse en onderhoudende manier lesgeven rondom het thema pesten
- Leesplezier bij de leerlingen bevorderen
- Leerkrachten stimuleren om voor te lezen
- Leerlingen kennis laten maken met theater
- Het creatief denken van de leerlingen bevorderen