Ga direct naar inhoud

Dobbe en de Draak

muziektheatervoorstelling (4+)

Blauwe golf

In Platland zorgt een draak voor veel onrust omdat hij alle boeken steelt. Toch doet koning Willem niets, totdat de draak ook zijn bibliotheek plundert. De koning is razend en belooft dat wie de draak verslaat met zijn mooie dochter, prinses Jade mag trouwen en zijn troon zal opvolgen.
Ridder Koenraad ziet vooral dat laatste wel zitten, hij heeft alleen geen idee waar hij de draak moet zoeken. Gelukkig komt hij Dobbe tegen: een jongen die dapperder blijkt dan de ridder zelf, en een heel verrassende ontdekking doet als hij de draak eindelijk ontmoet.

De muziektheatervoorstelling Dobbe en de Draak is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van auteur Lennaert Roos. Een spannend verhaal vol humor over het nut van alfabetisering, waardoor het overwinnen van angsten en het ontdekken van de wereld opeens binnen handbereik liggen.
Lennaert neemt je mee op reis naar Verweggistan en wordt hierin begeleid door zijn drakenband op piano, bas en percussie.

De Popfactory biedt naast het gratis prentenboek, divers educatief materiaal bij de voorstelling. Op aanvraag kunnen er verschillende inspirerende workshops uit diverse disciplines worden gegeven op uw school die aansluiten bij het thema lezen en schrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Popfactory.