Ga direct naar inhoud

Nog lang niet jarig

Blauwe golf
Janus is dierenoppasser in het circus. Zebra is jarig en krijgt ontbijt op bed. Koe zingt een lied voor hem, Olifant moet gewassen en Giraf wil héél hoog gevoerd worden. Janus wil ook graag jarig zijn en weet wat voor cadeau hij wil: een keer optreden in het circus! Hij wil alvast versieren om snel jarig te zijn. Maar hoe komt hij aan vlaggetjes? In het decor en in zijn kostuum ontdekt hij allerlei vlaggetjes. Als ze eindelijk zijn opgehangen verdwijnen ze op mysterieuze wijze …Geen versiering, geen feest dus vraagt hij de circustovenaar om vlaggetjes. Dankzij de toverkist lijkt het te gaan lukken.
Dan komt uit de tent een hele grote verrassing ……Alle circusdieren hebben meegedaan! Nu kan het feest beginnen: Janus gaat optreden in het circus!


In de circusambiance van "Nog lang niet jarig" komt zijn jarenlange ervaring als theaterclown volop aan bod. Met weinig woorden, een sprekende mimiek, humor en meezingliedjes weet hij ook de allerjongsten te verleiden tot reageren en meedoen. Deze voorstelling is verwant aan het thema "Jarig" van de Nationale Voorleesdagen 2013. Aan de voorstelling kan een toegift van ca 20 min. worden gekoppeld waarin kinderen samen met Pagetti spontaan optreden met eenvoudige circusacts.