Ga direct naar inhoud

Wegwijs in kunst van nu!

Blauwe golf
Met een basisschoolklas of een groep van de naschoolse opvang langskomen bij 37PK? Dat kan! 
37PK biedt aansluitend op de tentoonstelling actieve rondleiding en een creatieve workshop aan. 37PK wilt kinderen graag wegwijs maken in de beeldende kunst van nu. Ook een zelfstandig groepsbezoek is mogelijk, hierbij wordt soms speciaal een voorbereidende les & opdrachtenstencil geboden.

Kunst ervaren
Actieve rondleiding

Tijdens een actieve rondleiding met de klas bekijk en bespreek je het werk met een 37PK docent. De rondleiding bestaat uit praten over de beeldende werken in combinatie met verschillende toepasselijke werkvormen. Hierdoor worden de leerlingen gestimuleerd om actief te kijken en te ervaren.
 
Aan de slag!
Creatieve Workshop

Nadat we met de klas actief hebben rondgekeken in de tentoonstelling gaan we zelf aan de slag. Dit doen we met een creatieve opdracht die past bij de stijl van het tentoongestelde beeldende werk.  Naar aanleiding van wat de kinderen gezien hebben maken een bouwwerk, sculptuur, schilderij of tekening. We maken zo veel mogelijk gebruik van dezelfde technieken en materialen als de kunstenaars gebruiken. Doordat de leerlingen zelf aan de slag gaan, leren ze meer over de keuzes die de kunstenaars maken.


37PK hanteert verschillende prijzen voor verschillende soorten bezoeken:
 
Soort bezoek: 
zelfstandig groepsbezoek + opdrachtenvel (zonder 37PK docent) (+/- 45 min)                                   
gratis

actieve rondleiding met 37PK docent (+/- 45 min)                                                                                    € 5,50 p.ll

actieve rondleiding + creatieve workshop met 37PK docent (+/- 1,5 uur)                                         
€ 10,00 p.ll