Ga direct naar inhoud

iPadworkshop 'VIPclip' i.s.m. IDFA

Blauwe golf
Tijdens de iPadworkshop VIPclip maken leerlingen op een producerende manier kennis met documentaire. De leerlingen gaan zelf filmen en monteren met een iPad en zullen een klein documentaire-portret maken. 

De frisse blik heeft een voorbereidende les van 1 lesuur samengesteld. Deze voorbereidende les geeft de docent aan de klas voorafgaand aan de workshop. Deze les bestaat uit een aantal interessante documentaire-fragmenten, afgestemd op de doelgroep. Daarover worden online vragen gesteld met betrekking tot camerastandpunt, interview, montage en muziek. Leerlingen leren zodoende nadenken over beeldtaal in documentaires en over de keuzes die makers hebben gemaakt. De les kan gegeven worden op het digiboard vanaf de zeer toegankelijke Elektronische Leeromgeving van De frisse blik. Het is ook mogelijk de leerlingen de les zelfstandig te laten volgen op een computer.

Vervolgens komt De frisse blik de workshop van ongeveer 2,5 uur geven op uw school. Tijdens deze workshop worden de leerlingen door twee trainers van De frisse blik begeleid in het maken van een eigen mini-documentaire met behulp van de iPad. De leerlingen gaan aan de slag met de iPads en maken een korte docu-clip over elkaars identiteit.
 
Na afloop van de workshop hebben de leerlingen inzicht in de diverse keuzes die programmamakers maken bij het produceren van een film. Daarnaast is het onderwerp ‘identiteit’ aan bod gekomen, waardoor zij meer over zichzelf en elkaar geleerd hebben. Het eindresultaat is een eigen mini-documentaire.