Ga direct naar inhoud

Isolement

Blauwe golf
Isolement is een visueel kleurrijke, muzikale, dansante tragikomedie over gevangen zitten. In je lijf. In je hoofd. In je eentje. In je soms krankzinnig makende eentje.

Voor jongeren steekt het gevoel van eenzaamheid in de pubertijd vaak extra de kop op. De druk om te voldoen aan de groepscodes op school, dan wel daaruit voortvloeiend pestgedrag, leiden tot het ervaren van een Isolement. Dit kan ondraaglijk pijnlijk worden. Ze voelen zich doorgaans onbegrepen door volwassenen, hetgeen ze emotioneel afstand doet nemen van hun ouders en docenten. In de belevingswereld van een tiener is het extreem belangrijk je geliefd en verbonden te voelen met een groep. Isolement is een voorstelling die mede tot doel heeft om hen, door middel van een theatrale ervaring over een dergelijke verbondenheid dan wel het gemis hieraan, met elkaar dan wel met hun docenten of ouders in dialoog te laten gaan.

Schoolvoorstelling
Isolement gaat op tournee langs Nederlandse theaters. Daarnaast bieden we Isolement aan als schoolvoorstelling (15+). De voorstelling kan als matinee worden gespeeld in het plaatselijke theater, of op school indien een verduisterde zaal, een speelvlak van minimaal 6 bij 6 meter, een balletvloer en een grid met lampen aanwezig zijn.

Inclusief:
* lesbrief met opdrachten, aan de hand waarvan docenten en leerlingen zelfstandig in spel, dans en muziek aan de slag kunnen met het thema ware liefde en schone schijn
* nagesprek met de spelers, op aanvraag
Extra aanbod:
workshop op school ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek.

Ook mogelijk:
* De educatiemedewerker van Fantasten begeleidt in de les een workshop fysiek muziektheater, waarin de leerlingen op de Fantasten-wijze aan het improviseren gaan met spel, dans en muziek.