Ga direct naar inhoud

Weerbaarheidstraining Ik hou van Mij

Blauwe golf
Naar aanleiding van het succes van Benzies & Batchies, en op verzoek van de scholen, heeft stichting Kikid een vervolgtraject ontwikkeld: De weerbaarheidstraining "Ik hou van mij". Bekijk hier een kort filmpje van de training. 

Met de voorstelling Benzies & Batchies, en de daaraan gekoppelde discussie, laat stichting Kikid leerlingen bewust nadenken over de invloed van de muziek, beeld & mediacultuur op het gebied van seksualiteit. Met de weerbaarheidstraining gaat Kikid een stapje verder en zet zij de leerlingen aan tot gedragsverandering. De training bestaat uit drie lessen en wordt gegeven door ervaren weerbaarheidstrainers.  

Inhoud

Het programma bestaat uit theorie, het doen van fysieke oefeningen, het tonen van filmpjes, het maken van creatieve opdrachten en het voeren van groepsgesprekken. De drie lessen van de training gaan over:  
Les 1 - Grenzen
Les 2 - Groepsdruk en onzekerheid
Les 3 - Zelfvertrouwen en kwaliteiten

Doel

De training heeft als doel om leerlingen mentale en sociale vaardigheden aan te leren zodat zij hun eigenwaarde vergroten, zelfreflectie ontwikkelen en zo weerbaarder zijn in de hectische maatschappij van nu. In de drie lessen is er voortdurend aandacht voor de thema's veiligheid, vertrouwen, communicatie en het aangeven van de eigen grenzen en wensen.