Ga direct naar inhoud

ICC basiscursus

Blauwe golf
Aanbieder
De ICC Basiscursus is er voor leerkrachten die graag aan de slag willen met cultuureducatie op school, maar hier nog weinig ervaring mee hebben. 

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 3 uur. Je leert allereerst wat cultuureducatie is, waarom het belangrijk is en je ontwikkelt samen met je team en directie een visie op cultuureducatie binnen jouw school. Je inventariseert verder wat er al gebeurt op school en wat er nog verbeterd kan worden. Ook leer je de eigen culturele omgeving van de school kennen en je leert waar je financiering voor cultuurprojecten vandaan haalt. Alle informatie verwerk je in een cultuurbeleidsplan voor jouw school, dat je in overleg met je directie en team schrijft. In de laatste bijeenkomst presenteer je het cultuurbeleidsplan aan je medecursisten en aan je directeur.

Organisatie en inschrijven
De ICC-cursus wordt aangeboden door Plein C, het bureau voor cultuureducatie in Noord-Holland. De ICC-trainers en gastdocenten zijn experts op het gebied van cultuureducatie. De Provincie Noord-Holland subsidieert de deelname aan de ICC-cursus. 

Inschrijven en meer informatie