Ga direct naar inhoud

Feestvoorstelling

meester-juffendag / feest / lustrum

Blauwe golf

Kaas, worst en honderdduizend vlaggetjes

Thema: Feest, Verjaardag, Meesters en juffendagJeroen is binnenkort 40 jaar. Hij geeft een groot feest. Eigenlijk viert hij nooit zijn verjaardag en heeft ook al jaren geen feestjes meer bezocht. Hij heeft heel wat boeken gelezen en begrepen dat een groot feest noodzakelijk is op 40-jarige leeftijd. Hij heeft een groot hotel afgehuurd en van alles bedacht. Een paar voorbereidingen moet hij nog doen, maar gelukkig heeft hij de boeken uit zijn jeugd meegenomen. 
 
Hij leest stukjes voor uit deze jeugdboeken en laat zien hoe dat op zijn feest die avond zal gaan. 
 
Terwijl de eerste gasten nog niet aanwezig zijn, laat Jeroen zien wat voor gasten er komen, wat hij van ze verwacht en welke spelletjes, hapjes en muziek hij heeft geregeld.
Dankzij een verlaten kledingrek van het hotel kleedt hij zich als de verwachte gasten en ontstaan er hilarische situaties. En dan de belangrijkste vraag eigenlijk. Hoe laat komen de gasten? Heeft hij genoeg hapjes besteld? Zijn alle uitnodigingen wel aangekomen?
 
In een mooi hoteldecor met badhokjes speelt Peter Sterke in een wervelwind een voorstelling van ongeveer 60 minuten. Interactief, vele typetjes, muziek, slapstick en …….. lekker lachen. Veel voorbeelden uit bestaande leesboeken over feest voor zoveel de jongsten, middenbouw als bovenbouw. En uiteraard worden de leerlingen uitgedaagd om mee te roepen, mee te spelen en wie weet….. speelt een leerling wel de ezel bij ezeltje prik.