Ga direct naar inhoud

The Freak Show

Alles tussen Kunst en Kermis

Blauwe golf

Vroeger was het rariteitenkabinet één van de hoogtepunten van de kermis, maar tegenwoordig heeft het internet die functie overgenomen. In een tijd waar álles op social media verschijnt, kun je je afvragen: wat is echt en wat is nep? In deze workshop onderzoeken we hoe maakbaar de realiteit is en kijken we hoe ver jij zou gaan voor je likes. Centraal daarin staat jouw unieke identiteit. Of... hoe uniek is die?

We kijken naar hoe het rariteitenkabinet misschien niet zo ‘raar’ was als je misschien zou denken, dagen je uit om te kijken naar wat jou anders maakt en oefenen hoe je dat in beeld kunt brengen. Neem plaats in ons rariteitenkabinet van de toekomst en free your freak!

De eindopdracht is een fotografiesessie van alle kleine details van de klas: ogen, oren, neus en mond. Die beelden laten we los op een speciaal algoritme en dat maakt… een heel nieuwe klasgenoot! Een niet-bestaand iemand met gecombineerde eigenschappen van de hele klas. Wat zou zijn of haar naam zijn? Wie herken je er in terug? Maak een nieuwe klassenfoto en neem die als souvenir mee naar huis!

Groepsgrootte: maximaal 15 leerlingen per workshop. Deze workshop kan aansluitend twee keer gegeven worden voor een hele klas

Niveau: geschikt voor alle niveau’s voortgezet onderwijs en MBO

Tijdsduur: 150 minuten per groep

Goed te combineren met: een bezoek aan de installaties van De Koude Kermis.

Kosten: € 400 voor één groep, € 600 voor twee groepen aansluitend