Ga direct naar inhoud

Examen Kunst

Rondleiding

Blauwe golf

Afhankelijk van het leerjaar en niveau van de leerlingen is deze examenrondleiding beschikbaar in drie thema's. Elke rondleiding bevat opdrachten, waardoor leerlingen actief oefenen met kennis en kunstanalyse. Deze rondleiding biedt een waardevolle training voor het examen Kunst Algemeen.


Cultuur van de kerk in de 11de t/m 14de eeuw
Leerlingen beleven tijdens deze examenrondleiding de Cultuur van de kerk in de elfde t/m veertiende eeuw. Welke rol speelde het christelijke geloof, en welke invloed had dat op de kunst?


Burgerlijke cultuur van Nederland in de 17de eeuw
De leerlingen krijgen een rondleiding langs topstukken uit de 17de eeuw en verdiepen hun kennis over het examenonderwerp Burgerlijke cultuur van Nederland in de zeventiende eeuw. Een waardevolle voorbereiding op het centraal examen kunst voor VWO.


Cultuur van romantiek & realisme in de 19de eeuw
Tijdens deze examenrondleiding verkennen leerlingen de eerste verdieping van het Rijksmuseum: de 19de eeuw. De rondleiding bevat praktische opdrachten, zodat leerlingen actief oefenen met kennis en kunstanalyse. Er is natuurlijk ook aandacht voor de architectuur van Pierre Cuypers.