Ga direct naar inhoud

theaterworkshop over zelfvertrouwen en jezelf durven zijn

Zelfvertrouwen is heel belangrijk bij creativiteit. Niet alleen zijn kinderen met een groot gevoel van eigenwaarde creatiever en minder conformistisch, het geldt ook andersom: creatieve kinderen hebben vaak een groot zelfvertrouwen. Ze dúrven.

Blauwe golf

Een theaterworkshop voor scholen vanuit het thema zelfvertrouwen. 

Wij bieden een theaterworkshop over zelfvertrouwen en jezelf durven zijn aan,  geschikt voor groep 4 t/m 8 van het primair onderwijs. 

Pieter Tiddens maakt en speelt al jaren jeugd theater voorstellingen waarin het kind en de familie centraal staan. In deze workshop willen we graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het opbouwen van zelfvertrouwen. Deze workshop is geschikt voor kinderen van groep 4 t/m 8.  Jezelf durven zijn is altijd een belangrijk inspiratie geweest in de jeugd theatervoorstellingen van Pieter Tiddens. 

In deze workshop zullen we rondom de theatrale personage SupermaM het zelfvertrouwen van kinderen op een speelse manier vergroten. We werken aan zelfvertrouwen middels creativiteit. We nodigen de kinderen uit om tekeningen en schilderijen te maken over het theatrale personage SupermaM. De creaties gaan ze uitbeelden. Ze leren vaardigheden toepassen zoals zich kunnen inleven in de ander, jezelf durven zijn en te durven spreken.

Zelfvertrouwen is heel belangrijk bij creativiteit. Niet alleen zijn kinderen met een groot gevoel van eigenwaarde creatiever en minder conformistisch, het geldt ook andersom: creatieve kinderen hebben vaak een groot zelfvertrouwen. Ze dúrven.

In rollenspel motiveren we de leerlingen om dmv vraag en antwoord hun tekening tot leven te laten komen. Ze worden gestimuleerd zich te uiten op het toneel, ze leren elkaar complimentjes en applaus te geven. Heel belangrijk voor het zelfvertrouwen.

Ook gaan we iets dieper in op de 4 “B”s. Dit zijn de 4 basis emoties: boos, blij, bang en bedroefd. De leerlingen leren dat dit normale signalen zijn die je iets vertellen zoals bijv. waarschuwen voor gevaar. Vervolgens leren we ze deze emoties vertalen vanuit de tekening, het platte vlak naar 3 D. Dit zijn de universele theater wetten die communiceren met het publiek: lichaams houding, lichaams beweging, spel, improvisatie en taal. 

Deze schoolworkshop over zelfvertrouwen kan vanaf 1 oktober 2014 t/m mei 2015 worden gegeven en geboekt.

De workshop is geschikt voor groep 4 t/m 8 en duurt 1.5 uur. Aantal leerlingen ongeveer 25, één groep.

Kosten van de workshop bedragen €200,-

Onze voorkeur gaat uit naar scholen in Noord-Holland

Jeugd theater gezelschap Pieter Tiddens

Heeft u interesse of vragen? Mail of bel ons even.
Jolanda Schoenmaker
educatie@pietertiddens.nl
06 49105432

Stichting Eigen Werk Theater Producties
Theemsstraat 56
2014RZ Haarlem
Tel: +31(0)6-55192332
E: info@pietertiddens.nl
KVK:34134111
BTW:8089.49.998.B.01
BANK:8585800