Ga direct naar inhoud

Collectietoegang voor het onderwijs

Blauwe golf

Beeld en Geluid, het instituut voor mediacultuur in Hilversum verzamelt en beheert audiovisueel materiaal uit heden en verleden, en zorgt ervoor dat zo veel mogelijk mensen kunnen kijken naar en leren van dit cultuurhistorisch erfgoed, zowel nu als in de toekomst. 

De collectietoegang voor onderwijs hebben we gesplitst in twee diensten: Teleblik voor primair en voortgezet onderwijs en MBO, en Academia voor het hoger onderwijs. 

Het aangeboden materiaal is speciaal geselecteerd en geschikt voor diverse onderwijsniveaus. Teleblik biedt ook diverse tools om het materiaal  te bewerken en te integreren in je les. Leerlingen kunnen Teleblik gebruiken bij het maken van een spreekbeurt, werkstuk of presentatie.

Op Teleblik vind je televisieprogramma's, films, documentaires en radiouitzendingen, zoals Het Klokhuis, Willem Wever, het Jeugdjournaal, SchoolTV, het NOS Journaal, Tegenlicht, Andere Tijden, maar ook Postbus 51-spotjes en oude Polygoon Journaals. Er wordt dagelijks nieuw archiefmateriaal toegevoegd.

Kijk op teleblik.nl voor meer informatie.