Ga direct naar inhoud

Prof. Russolo's (praktische en uitvoerende) elektronische muziekles voor VMBO

Blauwe golf

Bouwen van elektronische muziekinstrumentjes en daarmee muziek maken wordt in deze dagdeel durende les mogelijk gemaakt onder leiding van Prof. Russolo en zijn technische team.

Eerste deel:

Elke leerling krijgt onder leiding en met duidelijke aanwijzingen de gelegenheid om in twee maal 45 minuten zijn/haar eigen elektronische instrument te bouwen. De beide lesuren van dit bouwgedeelte zullen beginnen met een korte powerpoint presentatie met introducerende informatie over elektronische bouwstenen van elektronische instrumenten en wat beknopte voorbeelden daarvan. Tijdens het bouwen (twee maal 45 minuten) wordt er duidelijk een stappenplan geprojecteerd, waarop te zien is hoe precies hoe te werk gegaan moet worden. Prof. Russolo en zijn technische team lopen rond om te helpen.

Tweede deel:

De klas gaat onder leiding van DJ Prof. Russolo en zijn technische team musiceren met de zelfgebouwde elektronische muziekinstrumentjes in combinatie met elektronische muziekappartuur van Prof. Russolo zelf. Beats en sounds komen aan bod en de leerlingen kunnen ook meebepalen hoe de muziek gaat klinken. Dit lesuur begint ook weer met een korte powerpoint presentatie met wat clips en info van oude en hedendaagse (swingende) elektronische muziek. Aan het eind van dit dagdeel kunnen alle leerlingen hun zelfgebouwde elektronische muziekinstrument mee naar huis nemen.

Materiaalkosten: ? 15,= per leerling.

Prof. Russolo biedt deze les graag meerdere keren per dag op een lokatie aan, vraag vrijblijvend om een offerte.