Ga direct naar inhoud

Gummi de vis

Gebaseerd op het boek 'De ontevreden vis' van Godfried Bomans

Blauwe golf

Gummi is een knuffelvis van Doortje en ontevreden over zijn leven. Hij voelt zich een echte vis en wil als een echte vis naar zee. Als hij door toeval in de echte zee beland, begint er een reis naar zijn eigen identiteit. We nemen de peuters mee naar onbekende oorden: uit het veilige bad het riool in, de rivier, de wijde zee en het aquarium.

‘Gummi de vis’ is een interactieve voorstelling waarbij de kinderen worden uitgedaagd om tijdens de voorstelling mee te doen d.m.v. kleine opdrachtjes. Ook wordt hun creativiteit gestimuleerd door ze mee te laten tekenen. Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen allemaal op het toneel komen om het decor te betekenen en in te kleuren. ‘Gummi de vis’ wordt ondersteund door een live-tekenaar die niet alleen tekent maar het beeld in elkaar zet met assemblage/ collages. Een combinatie van verf, papier, textiel en spulletjes die je een nieuwe functie geeft in het beeld. Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen allemaal op het toneel komen om het decor te betekenen en in te kleuren. 

De Brandstichting staat voor een herkenbare theaterstijl die tot uiting komt in een mimische speelstijl, fantasierijke onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kleuters, een simpel plot, een grote inbedding in muziek, eenvoudige, vindingrijke beelden en humor. De voorstellingen zijn altijd geschikt voor kinderen van 2-7 jaar en worden uitgevoerd op basisscholen met een educatief programma.