Ga direct naar inhoud

Buitenkans: Op avontuur door Sepehrland!

een uniek fashion-art-design lesproject van Sepehr Maghsoudi voor de basisschool

Blauwe golf

Aanmelding gestart voor deze buitenkans:

 

Op avontuur door Sepehrland!

een uniek fashion-art-design lesproject van Sepehr Maghsoudi voor de basisschool

Sepehr Maghsoudi ontwerpt couture designs, dat zijn prachtige handgemaakte kledingstukken, die in zijn eigen atelier in de binnenstad van Hoorn worden gemaakt. Inmiddels heeft Sepehr al 12 couturecollecties ontworpen en geshowed en van over de hele wereld is er grote belangstelling voor zijn ontwerpen.

Sepehr wilde eerst architect worden maar stapte over naar de modeopleiding omdat hij zijn creativiteit daarin beter kwijt kon. Opgeklommen tot talentvol designer weet hij wat het is om op jonge leeftijd vanaf nul te beginnen, je creatieve talent te ontdekken en uiteindelijk je droom waar te maken.

Verleden, heden en toekomst komen samen nu Sepehr zijn herinneringen, ideeën en dromen kan verwerken in zijn creaties. Sepehr is niet alleen een kledingkunstenaar maar hij maakt ook andere kunstwerken zoals keramiek en schilderijen.

Sepehr heeft een groot hart en droomt van een betere wereld. Dit is een rode lijn in de diverse projecten die hij tot nu toe gedaan heeft. Een belangrijke voorwaarde voor een betere wereld is toekomstperspectief bieden aan jongeren. Sepehr wil ook jonge kinderen daarom graag inspireren om hun creatieve talent te ontdekken en te ontplooien.

Een andere belangrijke bijdrage aan een betere wereld is natuurlijk de zorg voor het milieu. Sepehr zet zich daarom ook in voor hergebruik van kleding en leert je graag hoe oude kledingstukken een nieuw leven krijgen door ze te restylen.

Voor leerlingen van de basisschool heeft Sepehr Maghsoudi een speciaal lesproject ontwikkeld.

Ga je mee? Op avontuur door Sepehrland!

Vanuit het Perzische rijk op reis gegaan, door woeste wouden getrokken, over hoge bergen geklommen en door wilde rivieren gezwommen, maakte Sepehr een avontuurlijke tocht naar het westen, naar Nederland. Zijn herinneringen, ideeën en toekomstdromen vlecht hij ineen tot sprookjesachtige en mysterieuze collecties. Zijn fascinerende kunstwerken dagen je uit om te ontdekken wat verborgen ligt.

Sepehrs reis gaat nu verder: hij reist de wereld rond, siert covers van toonaangevende bladen, ontwerpt voor internationale artiesten, films en topbedrijven. Sepehr wil de wereld en het leven mooier maken, dat is zijn droom.

Ga mee op avontuur met Sepehr en maak een creatieve ontdekkingsreis. Waar droom jij van?

 

Omschrijving:

Ons fashion-art-design project “Op Avontuur door Sepehrland” verdelen we over 2 dagdelen:

dagdeel 1Inspiratie - Sepehr geeft een presentatie over zijn werk en laat wat van zijn kunstwerken en designs zien om de leerlingen te inspireren.Dan aan de slag!Wat is jouw speciale herinnering, bijzondere idee, fantastische droom? Sepehr geeft tips en helpt de leerlingen met het maken van een moodboard. Werken we op de PC of hebben jullie genoeg oude tijdschriften verzameld? We gaan hoe dan ook knippen en plakken. Als we klaar zijn kunnen we er een mooi moodboardmozaïek van maken.

Schetsen – Leuk  zo’n herinnering, idee of droom maar nu willen we ‘m vangen op papier. Kom op, achter Sepehr aan. Sssst! We nemen de sluiproute en als het niet in een keer lukt dan proberen we het nog eens en nog eens. Als kunstenaar kan je niet genoeg schetsen maken. Sepehr begon er al op jonge leeftijd mee en dat raadt hij iedereen aan. We maken schetsen en tekeningen en experimenteren met verschillende kleuren en stijlen. Je raadt het goed: oefening baart kunst(enaars).

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor zo’n avontuurlijke reis als deze. We zijn al een eind gekomen en in de verte doemt ons volgende reisdoel op. Volgende keer vertelt Sepehr je daar alles over. Tot gauw!

dagdeel 2 - Uitvoeren – Werk aan de winkel! Zo’n workshop is een avontuur op zich maar we hebben gelukkig een goede gids. Als echte kunstenaar leert Sepehr je de fijne kneepjes van het vak in de workshop die jullie hebben gekozen.

Elke leerling maakt een (textiel)kunstwerk. Dit kan een kunstwerk op doek zijn of op een (oud) kledingstuk dat bedrukt, beschilderd of gerestyled wordt. Of hebben jullie een andere keuze gemaakt voor dit dagdeel? Dit zijn de opties:

 • Zeefdrukken op textiel (neem hiervoor zelf een T-shirt mee)
 • Schilderen, tekenen (op meegebrachte kleding of schoenen)
 • Plooitechnieken (werken met 2 materialen rek en niet rek)
 • Snijden, knopen (met zelf meegebrachte kleding zoals shirts of broeken)
 • Restylen van meegebrachte kleding ( er een nieuw design van maken door het uit elkaar te halen, of er verschillende materialen op toe te passen)
 • Maken van een eigen tasje voor persoonlijke bezittingen of hoesje voor telefoon, tablet
 • Verven (handmatig, zodat er verschillende vlekken ontstaan)
 • Borduren en handwerken
 • Knuffel of mascotte maken
 • Knutselen
 • Mouleren (kleding maken door stof te draperen, zonder gebruik van patroon)
 • Armbanden maken  (prijs in overleg i.v.m. benodigde voorbereidingstijd)
 • Fotoshoot en styling met zelf meegebrachte kleding en accessoires (prijs in overleg i.v.m. benodigde tijd voor voorbereiding- en afwerking)
 • Modeshow (prijs op aanvraag, afhankelijk van budget, locatie, aantal leerlingen)
 • Met alle leerlingen gezamenlijk een kunstwerk maken voor de school, bijvoorbeeld een muurschildering, schilderij of 3D kunstwerk (prijs op aanvraag, afhankelijk van budget, locatie, aantal leerlingen).

Als de keuze voor de workshoptechniek vooraf aan ons is doorgegeven, kunnen deze 2 dagdelen achtereenvolgend op 1 dag ingepland worden. Het is ook mogelijk om dagdeel 2 later in te plannen.

 
Presenteren – nagenieten van onze fantastische en avontuurlijke reis door Sepehrland. Een  expositie en/of modeshow van de gemaakte (textiel)kunstwerken is bij afname van het totale lespakket (dagdeel 1 + 2) inbegrepen, als afsluiting van het groepsproject.


Geschikt voor: basisschoolleerlingen groep 3 t/m 8

Prijsberekening (BTW vrij): per groep voor dagdeel 1 en 2 inclusief afsluitende presentatie: € 750,- (excl. materiaalkosten, gemiddeld € 4,- per leerling). Een workshop (dagdeel 2) is ook los te boeken voor € 350,- per groep (excl. materiaalkosten, gemiddeld € 4,- per leerling).

Meer voor minder:  Voor dagdeel 1 en de afsluitende presentatie kunnen maximaal 3 groepen worden samengevoegd – hiervoor wordt dan eenmalig € 400,-  in rekening gebracht. Dagdeel 2 kost € 350,-  per groep/workshop.

Rekenvoorbeeld: de totaalprijs voor 2 groepen is dan € 400,- plus 2x € 350,- = € 1100,- en voor 3 groepen € 400,- plus 3x € 350,- = € 1450,- . NB Deze efficiencykorting geldt niet voor de materiaalkosten (gemiddeld € 4,- per leerling).

Het lespakket is op maat aan te passen. Zo is het mogelijk om het project schoolbreed aan de groepen 3 t/m 8 aan te bieden. Of om met alle leerlingen gezamenlijk een blijvend kunstwerk te maken voor de school. Indien de school voorkeur heeft voor een bepaald thema (opening, jubileum, lustrum) dan kan dit als leidraad voor het project dienen.

Cross over: Bij deelname vanaf 3 groepen is cross over indeling mogelijk: de leerlingen kunnen kiezen uit 3 verschillende workshoptechnieken en worden ingedeeld bij de workshop van hun keuze. Om reden van inventarisatie en voorbereiding worden de workshops van dagdeel 2 dan op een later moment gegeven. De afsluitende expositie van de gemaakte kunstwerken en de modeshow van de gemaakte kledingstukken is gezamenlijk voor alle leerlingen en hun leerkrachten/ ouders / begeleiders / familie als afsluiting van het schoolproject.

Basisschoolleerlingen uit onder- en bovenbouw zullen met dit lesproject:

 • op inspirerende, aanschouwende en actief-creatieve wijze kennismaken met een unieke vorm van kunst en cultuur;
 • de kans krijgen om hun creatieve talent te  ontdekken en daarmee hun toekomstperspectief te verbreden;
 • een blijvende herinnering aan deze gelegenheid overhouden.

Dit alles onder de bezielende leiding van creatief multi-talent Sepehr Maghsoudi uit Hoorn, werkzaam in een buitengewone en bijzonder kunstzinnige branche: fashion-art-design.


Op avontuur door Sepehrland!

In alle opzichten een uniek fashion-art-designproject!