Ga direct naar inhoud

SMART

Blauwe golf

De eerste dansvoorstelling in Nederland waarin je verplicht je mobiele telefoon gebruikt.
Een happening waarin het publiek wordt aangespoord digitaal mee te doen.
Een uitdagend event tussen dansers en publiek waarbij de vierde wand een nieuwe dimensie krijgt.

In de wereld van nu is alle informatie die we zoeken met één druk op de knop beschikbaar. We kunnen digitaal oneindig veel doen, maar aangeraakt worden we niet.
De tiener anno nu leeft in een digitale tijd. Met de smartphone is de wereld binnen handbereik. Ze kunnen zich er helemaal in verliezen, maar aangeraakt worden ze niet.

Digitale wereld versus bloed zweet en tranen. Zit onze identiteit in onze smartphone of bepaalt ons lichaam wie we zijn? We zien ons lichaam niet zoals het is, maar als iets waaraan gesleuteld moet worden. Haar is vies en zweet is vies. In de tiener jaren doet ons lichaam allemaal dingen waar we niks over te zeggen hebben, soms helemaal niet leuk en zeker uiterst ongemakkelijk, maar misschien ook iets waar we met z’n allen om kunnen lachen. Gedeelde smart is halve smart.

SMART heeft de puberziel als onderwerp met al zijn grilligheid en turbulentie. De oeroude wetten van het theater worden ingezet om een gezamenlijk ritueel en event te maken. SMART wordt een dynamische dansvoorstelling over onvoorspelbare stemmingswisselingen, de behoefte aan emotionele kicks en razende hormonen die lichamelijke veranderingen aansturen. Een voorstelling geïnspireerd op het puberbrein, een voorstelling met humor. Het publiek wordt uitgedaagd om met hun mobiele telefoons te reageren, met hun selfies en favoriete beelden, die via de regietafel op het toneel worden geprojecteerd.

Danstheater AYA heeft een lange expertise opgebouwd in voorstellingen voor pubers en jongeren en in participatie van pubers en jongeren in voorstellingen. In SMART wordt al deze expertise ingezet om een interactieve theatrale happening te creëren met jongeren. SMART is puberproof.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OchHLya0M18

Choreografie: Wies Bloemen en Jaakko Toivonen; met 5 dansers
Speelperiode: vanaf september 2015 t/m januari 2016
Boekingen: Frontaal Theaterbureau, Mirjam Nebbeling, info@frontaal.com, 020-6929603

Danstheater AYA, www.aya.nl, info@aya.nl , 020-386 85 74, educatie: annemieke@aya.nl