Ga direct naar inhoud

CD maken

Neem je eigen CD op met de groep of met de hele school

Blauwe golf

Een aparte ruimte in de school (bijvoorbeeld de speelzaal) wordt voor één of meerdere dagen omgetoverd tot een echte muziekstudio en de kinderen worden de zangers. Iedere groep studeert onder leiding van de (vak)leerkracht of een ouder een lied of popsong in binnen een afgesproken thema. Dat kan zowel in het Nederlands als in het Engels. Schoolstudio biedt hierbij waar nodig extra scholing en ondersteuning en zorgt voor de orkestbanden. Ook is het mogelijk om de instrumentale begeleiding door leerkrachten, ouders of leerlingen te laten verzorgen. Deze begeleiding kan in overleg vooraf worden opgenomen. Op de opnamedag(en) wordt het lied per groep door Schoolstudio professioneel opgenomen. Aan het eind van het project heeft de school een eigen CD (of MP3) waarop alle groepen hun song uitvoeren. Mogelijke thema's: Zomer, vriendschap, school, feest, geschiedenis, Sinterklaas, Kerst, etc … De CD kan gemaakt worden in het kader van het jubileum van de school, als vader- en moederdagcadeau, in het kader van een goed doel, als onderdeel van het muziekcurriculum van de school of als Engels project. Een muziekproject waar nog lang over gesproken zal worden...

De begeleiding van de dag wordt verzorgd door een audio-engineer/muzikant samen met een ervaren leerkracht. Het project kan uitgebreid worden met bijpassende muzieklessen en kan afgesloten worden met een optreden voor ouders en belangstellenden in het kader van de release van de CD. Het project is geschikt voor alle groepen van de basisschool.

Na opname en bewerking wordt de MP3 opname naar de school gestuurd. Deze kan onder de leerlingen en ouders verspreid worden. Schoolstudio biedt ook de mogelijkheid CD’s te laten persen. Afhankelijk van de wensen van de school en de oplage wordt een bedrag per CD berekend.