Ga direct naar inhoud

Songwriting

Popsong schrijven, uitvoeren en opnemen

Blauwe golf

Met de eigen groep een popsong schrijven? Dat is mogelijk met dit project. De song kan geschreven worden binnen elk gewenst thema en kan ook met de eigen groep gezongen en opgenomen worden. Er kan zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven worden. Het interessante van dit project is dat taal en muziek hierbij geïntegreerd aangeboden worden en er met behulp van dit project zowel muzikale doelen als taaldoelen behaald worden. Het songwritingsproject wordt in 3 modules aangeboden.

In module 1 (2 uur) worden de beginselen van het schrijven van een song geleerd en gaan de kinderen onder begeleiding van Schoolstudio zelf actief aan de slag met het schrijven van een songtekst. Uit de teksten van de leerlingen wordt een gezamenlijke songtekst gemaakt.

In module 2 (2 uur) wordt er muziek gemaakt bij de songtekst. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de leerkracht of kinderen uit de groep die een instrument bespelen, maar er kan ook met ritmes gewerkt worden, zodat ieder kind een bijdrage kan leveren op zijn of haar niveau. Ook kan de begeleiding op piano of gitaar verzorgd worden door Schoolstudio.

In module 3 (2-3 uur) wordt de song uitgevoerd en opgenomen. Voorafgaand aan de opnamedag wordt de song onder leiding van de leerkracht of ouders ingestudeerd.

Dit project kan zowel in zijn geheel worden afgenomen als in losse modules met uitzondering van module 3. De begeleiding wordt verzorgd door een singer-songwriter/audio-engineer samen met een ervaren leerkracht.