Ga direct naar inhoud

"Ik ben Battuta"

Door Omar Ahaddaff

Blauwe golf

In de jeugdtheater voorstelling ‘De avonturen van Ibn Battuta’ komen thema's aan bod als; reizen, trouw, liefde en tolerantie.

Ibn Battuta, één van de meest opmerkelijke reizigers van alle tijden, werd geboren in Marokko in 1304. In een tijdsbestek van 29 jaar doorkruiste hij twee continenten, 44 landen (volgens de hedendaagse atlas) en legde hij een afstand van maar liefst 112.500 kilometer af. Zo’n afstand is bijna drie keer de omtrek van de aardbol. In een tijd zonder auto’s, vliegtuigen en dergelijke, is dat een uitzonderlijk prestatie.
Marco Polo is een man waarvan iedereen weleens heeft gehoord. Marco reisde 24.000 kilometer. Daarentegen heeft Ibn Battuta bijna 5 keer zoveel afstand afgelegd, maar heeft hij niet de bekendheid van Marco Polo. Daar gaan we verandering in brengen.

De voorstelling is een mengelmoes van anekdotes en verhalen van de grote reiziger om jongeren kennis te laten maken met Ibn Battuta en zijn avonturen. Vertelkunst, spel, humor en muziek zijn de kernmerken van dit spektakel.
‘De avonturen van Ibn Battuta’ is als een reis door de tijd, reis je met ons mee? Uiteindelijk zijn we allemaal reizigers!