Ga direct naar inhoud

Wereldgrachten

Reserveren via Sprekend Amsterdam www.sprekendamsterdam.nl

Blauwe golf

Bureau Werelderfgoed en het Amsterdam Museum bieden een onderwijsprogramma aan over de geschiedenis van de grachtengordel. Het pakket bestaat uit een voorbereidende les op school, een actieve les op een rondvaartboot en een verwerkingsles.

Het programma is te reserveren via Sprekend Amsterdam:

www.sprekendamsterdam.nl

Tijdens de vaartocht wordt uitgestapt om een grachtenpand en een grachtentuin te bezoeken. De leerlingen maken kennis met de grachten van vroeger en nu. Zo is er aandacht voor de aanleg van de grachten in de Gouden Eeuw. Aan de 'woongrachten' worden luxe woonhuizen voor rijke Amsterdammers gebouwd en aan de 'werkgrachten' worden exotische handelsproducten opgeslagen in pakhuizen. Bijzonder aan de grachtengordel is ook het groen: de bomen langs de grachten en de tuinen die verscholen zitten achter de huizen. Ook wordt aandacht besteed aan de organisatie UNESCO en het begrip Werelderfgoed.

Gratis: gastles in de klasIn het schooljaar 2015-2016 bieden wij een gratis gastles aan ter voorbereiding op het project Wereldgrachten. Een museumdocent komt in de klas en geeft een voorbereidende les. Aan de hand van de projectfilm maken de leerlingen kennis met werelderfgoed en de grachtengordel. De gastles duurt ca. 45 minuten. Het AT5-programma Basta was aanwezig bij de officiële lancering van Wereldgrachten. Tijdens deze lancering mochten Rabin en Juliusz (van de Burghtschool) als startschot de erfgoedkennis van Carolien Gehrels en Boudewijn Oranje testen. Bekijk het item hieronder terug.

Te boeken: dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur

Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl