Ga direct naar inhoud

Bekijk je wijk

vmbo/havo/vwo

Blauwe golf

Ook zo benieuwd naar jouw eigen wijk? In het programma Bekijk je Wijk gaan de leerlingen aan de slag met een speciaal ontworpen kaart van hun wijk. Daarna nemen de museumdocenten hen mee door een deel van de wijk en maken de leerlingen op locatie een maquette. Er zijn programma's voor de volgende wijken: Nieuw-West, Noord, Oost, West en Zuid. De programma's voor de wijken Zuidoost en Centrum volgen in 2016.

West: Het terrein van de Foodhallen gaat deels plaats maken voor woningbouw. Vraag is: hoe maak je van dit bedrijventerrein een bijzondere woonplek? De leerlingen gaan met deze opgave aan de slag tijdens een workshop in de Centrale Markthal. Een unieke locatie!

Zuid: Wat vinden de leerlingen van het Museumplein? Er zijn nog steeds geluiden dat het plein eens goed op de schop genomen zou moeten worden. Aan de leerlingen de vraag: wat zou jij willen veranderen?

Met Bekijk je Wijk zijn Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM), Bureau Monumenten & Archeologie (BMA), het Stadsarchief Amsterdam en het Amsterdam Museum een nieuw cultuur-educatief samenwerkingsverband gestart. In dit wijkgerichte project gaan leerlingen van het voortgezet onderwijs aan de slag met architectuur, stedenbouw en verhalen. De programma's in Nieuw West, Noord, Oost, Zuid en West kunnen worden geboekt.

Boekingen via http://bekijkjewijk.nl/