Ga direct naar inhoud

Kijk de Dijk!

Ga met Cees de Steentijdman op ontdekkingsreis door Westfriesland

Blauwe golf

De Westfriese Omringdijk omarmt ons allemaal; heel Westfriesland. De dijk beschermt ons tegen de landvraatzucht van de ‘waterwolf’. Is de dijk er altijd geweest? Met verbazing overziet Cees de Steentijdman Westfriesland het gebied waar hij 4500 jaar onder de grond begraven heeft gelegen en anno nu door archeologen is opgegraven. Hoe zou het zijn als je na zo’n lange tijd in het hedendaagse Westfriesland komt? Cees de Steentijdman herkent zijn land niet meer en stelt de leerlingen vragen. Hoe komt het dat het landschap zo veranderd is? Welke schatten herbergt de grond sinds zijn tijd? Cees is verrast over de cultuur van de Westfriezen.
De leerlingen leren met andere ogen, naar het gebied waar ze wonen, te kijken. De leskist prikkelt de nieuwsgierigheid. Met suggesties voor activiteiten op het gebied van techniek, rekenen, taal, kunst, creativiteit. Veel is digitaal te downloaden via: www.westfriesgenootschap.nl

De kist is ontwikkeld en eigendom van het Westfries Genootschap, cultuurhistorische vereniging voor het land binnen de Westfriese Omringdijk.