Ga direct naar inhoud

Popproject

Blauwe golf

Dankzij zaken als MP3 en Youtube is popmuziek zeer belangrijk geworden in ons dagelijks leven en overal te vinden. Livemuziek klinkt echter heel anders en is een totaal andere beleving. Dit Popproject geeft leerlingen meer verdieping in de popmuziek, de geschiedenis, achtergronden van het artiestenleven, de muzieksector en de popzaal.

Het Popproject bestaat uit 4 lesuren en is beschikbaar voor meerdere klassen of een leerjaar.

Leerlingen ontmoeten een artiest in de klas en volgen twee workshops (of 1 langere) door artiesten. Daarnaast volgen leerlingen 1 lesuur een workshop over algemene popmuziek. Thema’s die in de laatste workshop worden behandeld zijn:

Wat is popmuziek
Wat is vooral geen popmuziek
Invloeden van “niet” popmuziek in de huidige popmuziek
Stijlen van popmuziek
Bijzondere, slechte, hilarische en succesvolle verhalen van popmuziek
De “hit” uit het geboortejaar van de jongeren
De workshops worden ondersteund aan de hand van diverse filmpjes en Youtube.

Het Popproject vindt plaats op de school. Indien gewenst kan het Popproject tegen een meerprijs in Podium Duycker plaatsvinden. Hierbij is het mogelijk om kosteloos een rondleiding door Duycker aan het programma toe te voegen. Het niveau van het project kan worden aangepast op het niveau/leerjaar van de leerlingen.

Kosten:
€450,- per klas op school
2 klassen €850,-
3 klassen of meer: €400,- per klas

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact opnemen met Lotte Lammers: lotte@duycker.nl. Het is mogelijk om met de Cultuurkaart te betalen. Er geldt een 0% BTW-tarief voor onderwijs aan personen jonger dan 21 jaar.

Kosten zijn geldig op basis van beschikbaarheid in Podium Duycker. Bij workshops op locatie dient rekening gehouden te worden met aanvullende kosten voor benodigde materialen indien niet aanwezig.

Het is mogelijk om met de Cultuurkaart te betalen.