Ga direct naar inhoud

Van krantenartikel tot muzikale expressie

Blauwe golf

In deze workshop worden deelnemers uitgedaagd om gedachten/associaties/emoties die een artikel in de krant opwekt om te zetten in spontaan ontstane muziek. De workshop bestaat uit twee onderdelen die gelijktijdig plaatsvinden.

Onderdeel 1: Masterpiece!
De deelnemers kiezen 1 artikel uit. Dit artikel wordt gezamenlijk uitgewerkt tot 1 grote, muzikale compositie waarbij alles wat op de locatie voorhanden is (pennen, papier, stoelen etc) gebruikt mag worden. Onder begeleiding van de workshopleider gaan deelnemers aan de slag met verschillende basis ingrediënten van muziek: stijl, ritme, melodie en harmonie. Door gebruik te maken van ritmische instrumenten (zoals de djembe), attributen op locatie en de stem zal uiteindelijk een masterpiece gecomponeerd worden. Aan het einde van de workshop wordt de compositie uitgevoerd en opgenomen.

Onderdeel 2: Open-up, impro & record!
Tegelijkertijd met onderdeel 1 zullen steeds, in groepjes van max 6 personen, deelnemers voor 10 minuten uit de klas gehaald worden. Ze gaan dan naar de recording studio waar deelnemers worden uitgedaagd om hun gedachten/associatie/emotie die, het eerder door hen uitgekozen artikel bij hen oproept, om te zetten in muziek. Elke groep krijgt, onder begeleiding van een producer/coach, 10 minuten studiotijd toebedeeld in deze recording studio. In de studio heerst een intieme en creatieve sfeer waarin het artikel centraal staat opgesteld. Praten wordt tot het minimum beperkt. Elke deelnemer neemt een instrument ter hand (gitaar, toetsen, bas, drum, zang) en uit daarop, los van muzikale ervaring of achtergrond, de gedachten/associaties/emoties die het artikel oproept. Al improviserend komt de groep tot een gezamenlijk stuk dat tevens opgenomen wordt.

In plaats van een artikel kan uiteraard ook een ander voorwerp of onderwerp als inspiratiebron gekozen worden.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact opnemen met Lotte Lammers: lotte@duycker.nl. Het is mogelijk om met de Cultuurkaart te betalen. Er geldt een 0% BTW-tarief voor onderwijs aan personen jonger dan 21 jaar.

Kosten zijn geldig op basis van beschikbaarheid in Podium Duycker. Bij workshops op locatie dient rekening gehouden te worden met aanvullende kosten voor benodigde materialen indien niet aanwezig.

Het is mogelijk om met de Cultuurkaart te betalen.