Ga direct naar inhoud

Abel het tasmannetje (6+) van Arthur Geesing speelt

Beeldende voorstelling over het overwinnen van je angsten

Blauwe golf

Abel het tasmannetje (6+) is een sprookjesachtige, beeldende en muzikale voorstelling. Over hoe je je angst kunt overwinnen als je net even dat steuntje in de rug krijgt. Over moed, vertrouwen en de betoverende kracht van liefde.

Abel schrikt wakker. Vanaf vandaag wordt alles anders, hij voelt het! Al vijftig jaar droomt Abel over zijn jeugdliefde Lies. Ze stuurden elkaar brieven toen ze tien jaar oud waren. Liefdesbrieven. Tot die ene dag. Ineens kreeg hij geen post meer. Waarom? Zou Lies…? Abel gelooft daar niets van.

Abel is nu postbode van de afdeling Kwijtgeraakte Post. Hoofd postbode, met een assistent. Een echte durfal, die assistent. Hij leert van Abel alles over het postvak, maar examen doen durft hij niet. Vandaag krijgt Abel zijn assistent zo ver. Assistent begint zijn examen opdrachten te bezorgen: eitjes bij pa en moe vogel, een kikker voor reiger en een heuse boeman! Een boeman?!

Het bezorgen van de pakketjes vraagt het uiterste van de assistent: 'hij kan die kikker toch niet zomaar?'... Maar toch, met ieder afgeleverd pakketje wordt hij vrolijker, trotser en voelt hij zich lichter. Als de examentas leeg is, vraagt de assistent vol bravoure: 'meneer Abel, moest u nou niet eens naar Lies?'