Ga direct naar inhoud

Dierenverhalen (4+) van Vertellus

Muzikaal verteltheater

Blauwe golf

Dierenverhalen is een vertelvoorstelling met teksten uit de verhalen van Toon Tellegen over Olifant en Eekhoorn. Verteller Erik van Dort brengt de dierenwereld tot leven op het toneel. Niels Kooistra en Orri Rymarczuk ondersteunen de verhalen met live gespeelde instrumenten zoals basgitaar en percussie. Ook maken ze gebruik van alledaagse voorwerpen waarmee geluiden zijn te produceren, zoals zwaaiende wasmachineslangen, flessen gevuld met water met verschillende fluittoonhoogtes, bestek, afwasborstels en emmers. Zo spelen de verteller en de sounddesigners gelijke rollen in dit wonderlijke spel, de verteller vertelt met zijn stem, de sounddesigners vertellen met geluid.

Dierenverhalen kan worden gespeeld in een aangepaste versie voor de onderbouw, middenbouw of bovenbouw.

Zijn we ooit afgelopen? Kun je een avond bewaren? Krekel weet dat hij Krekel is omdat hij tjirpt. Maar hoe weet schildpad dan dat hij schildpad is?

De voorstelling Dierenverhalen is gebaseerd op het boek ‘Misschien wisten zij alles: 313 verhalen over de eekhoorn en andere dieren' van Toon Tellegen. Alle dieren hebben vragen, absurde, vrolijke en bange vragen: Waarom blijft de verte altijd de verte? Zelfs als je er naar toe loopt…