Ga direct naar inhoud

Inspired by graffiti: stencils maken

The Social Jam: Hiphop movement voor de nieuwe generatie.

Blauwe golf

In deze les van www.iamselfmade.nl verkennen we het element: GRAFFITI.

Het draait in deze les om: Je boodschap leren uitdrukken in tekst en beeld. Kleur en vorm kiezen.

Graffiti bestaat uit diverse onderdelen, één veelgebruikte techniek is werken met stencils. Met een stencil kun je jouw beeld of tekst gemakkelijk herhalen en dus verspreiden.

In deze workshop kunnen we veilig in het klaslokaal werken met stencils.
We maken onze eigen stencil van karton. De deelnemers hebben vrije keuze, denk aan dieren, je eigen hand, snor, bomen, ster, hartje, etc.
Vervolgens gebruiken we het stencil op een A3 vel met verf, wasco of sponstechniek.Het leuke van een stencil is dat het meerdere malen gebruikt kan worden. Het stencil en het gemaakte werk kunnen door de deelnemers meegenomen worden.

Hiphop is een creatieve cultuur en de verzamelnaam voor Rap,Turntablism (DJ), B-boying (Breakdance) en Graffiti.

Hiphop kan een positieve invloed hebben op het welzijn van kinderen en sluit aan op hun belevingswereld, de hiphopcultuur heeft alles te maken met creativiteit, communicatie, zelfredzaamheid en zelfontplooiing.

Meer informatie en inspiratie over de Hip Hop cultuur vind je op www.thesocialjam.nl

De workshop ‘Stencil Kunst’ kan op diverse manieren uitgebreid worden doordat we het stencil gaan gebruiken met echte spuitbussen. We maken een stencil net als in de workshop stencil kunst, vervolgens sprayen we de afbeelding op een groot doek of op linnen tassen. Het doek kan bijvoorbeeld in de aula worden opgehangen of de tassen kunnen de deelnemers mee naar huis genomen worden.

Let op: deze uitbreiding kan niet binnen plaatsvinden vanwege de gassen in de spuitbussen. Wij werken in een partytent, dit kan alleen bij rustig weer. Als er vanuit de organisatie een medewerker beschikbaar is kan deze workshop ook met meerdere deelnemers uitgevoerd worden. In kleine groepjes komen de deelnemers dan op het doek sprayen.

Kosten voor de uitbreiding op aanvraag. Maximaal 15 deelnemers.