Ga direct naar inhoud

Peter van Dijk - Angelino en de drie koningen

Een verrassende versie van het kerstverhaal

Blauwe golf

Een verrassende versie van het kerstverhaal, gezien door de ogen van een kleine jongen. Het aloude verhaal is van alle tijden, ook van nu…

In het vergeten Italiaanse bergdorp ‘il villaggio dimenticato’ woont Angelino, een kleine jongen met een trommel. Hij is de boodschappenjongen uit het dorp. Bij elk nieuwtje trommelt hij alle dorpsbewoners bij elkaar. Maar veel gebeurt er niet in het dorp.

De bakker Fabrizio maakt het lekkerste ciabattabrood uit het hele land, maar buiten het dorp kent niemand hem. Silvio de herbergier drinkt elke avond een lekker glas wijn met zijn dorpsgenoten, maar zijn vrouw klaagt steen en been. Geen gast van buiten het dorp die nog blijft overnachten.

En Claudia, Gina en Sofia wachten al zo lang op hun prins op het witte paard die hen mee zal nemen naar zijn paleis. Maar wachten ze niet tevergeefs? Alleen signor Baffi, de burgemeester van het dorp, lijkt echt tevreden. Elke middag geniet hij ongestoord van zijn siesta. Totdat op een middag Angelino in de verte drie koningen met een kameel ziet. Dio mio…ze zijn op weg naar zijn dorp….

‘Angelino en de drie koningen’ is een theatrale bewerking van het gelijknamige boekje uit de ‘Gouden Boekjes’ reeks, geschreven door Koos Meinderts, uitgeverij Rubinstein.

Spel: Peter van Dijk
Tekst: Koos Meinderts, Peter van Dijk
Illustratie: Annette Fienieg