Ga direct naar inhoud

Een expositie van historische schilderijen

Blauwe golf

De workshop
We gaan terug in de tijd en duiken in het thema van historische schilderijen. Artwise brengt het museum naar de school toe en de leerlingen organiseren hun eígen expositie! De leerlingen maken een keuze uit historische schilderijen van onder andere Caravaggio, Rembrandt, Van Gogh, Monet, Picasso en Da Vinci (ook een extra nadruk op religieuze schilderijen is mogelijk). Aan bod komt waaróm de leerlingen bepaalde werken wel of niet kiezen, wie de kunstenaar is en wat er precies op het schilderij te zien is.
Kunstgeschiedenis, geschiedenis, (eventueel) godsdienst

Voor wie? Scholen: groep 3 t/m 8, NSO, festivals en buurthuizen
Waar? Wij komen naar de locatie toe.

Artwise geeft kunstworkshops aan scholen, op festivals, in buurthuizen en op de naschoolse opvang. We bieden diverse uitgewerkte workshops aan, waarin een kunsttechniek centraal staat. Veel van de workshops slaan een brug naar andere vakken, zodat we leren hoe kunst en creativiteit betekenis kunnen hebben voor andere vakken (en voor de wereld!).

In onze workshops zetten we kinderen als het ware een kunstbril op doordat we technieken en creatieve tools aanreiken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er geen goed of fout bestaat: de creativiteit van het kind staat centraal. Ieder resultaat wordt gepresenteerd in de vorm van een expositie, fotoboek of weblog.