Ga direct naar inhoud

Kunst en culturen

Blauwe golf

De workshop
Er zijn veel verschillende landen en culturen op te noemen. En uit al deze culturen is een eigen typerende kunstuiting ontstaan. Dat is precies het thema van deze workshops. We delen de klas en groepjes op en reizen door verschillende landen en culturen: Van Afrika (Afrikaanse maskers), Egypte (Egyptische hiëroglyfen), China (Chineze schaduwpoppen) tot het Arabische rijk (mozaïeken en mandala’s).
Culturen, aardrijkskunste, kunsttechnieken

Voor wie? Scholen: groep 3 t/m 8, NSO, festivals en buurthuizen
Waar? Wij komen naar de locatie toe.

Artwise geeft kunstworkshops aan scholen, op festivals, in buurthuizen en op de naschoolse opvang. We bieden diverse uitgewerkte workshops aan, waarin een kunsttechniek centraal staat. Veel van de workshops slaan een brug naar andere vakken, zodat we leren hoe kunst en creativiteit betekenis kunnen hebben voor andere vakken (en voor de wereld!).

In onze workshops zetten we kinderen als het ware een kunstbril op doordat we technieken en creatieve tools aanreiken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er geen goed of fout bestaat: de creativiteit van het kind staat centraal. Ieder resultaat wordt gepresenteerd in de vorm van een expositie, fotoboek of weblog.