Ga direct naar inhoud

NAAR DE MAAN - Buzz 4

Groots theater op de vierkante centimeter

Blauwe golf

Het is 16 juli 1969. Miljoenen mensen over de hele wereld zien de lancering van de Apollo 11. Aan boord drie mannen: Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin. In drie dagen leggen ze 380.000 kilometer af en komen in een baan om de maan. Een paar uur later zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en spreekt de memorabele woorden: “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”.

In BUZZ IV – NAAR DE MAAN volgt het publiek dit immense avontuur op de voet. Met schaalmodellen, muziek, kostuums en ooggetuigen wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Een ontdekkingsreis langs smeuïge gebeurtenissen die af en toe met een flinke korrel zout genomen moeten worden.

NAAR DE MAAN is de vierde aflevering van ons BUZZ project. Met een tot theater omgebouwde vrachtwagen rijden we naar scholen in Noord-Holland. Daar zien de kinderen per klas een beroemd reisverhaal. Jaarlijks is dat een ander verhaal voor een andere leeftijdscategorie.


Educatie
Als lesbrief bij de voorstelling verschijnt De Buzzkrant: een krant vol prikkelende informatie, bijzondere wetenswaardigheden en interessante feiten over eerste reis naar de maan.