Ga direct naar inhoud

ODYSSEUS

Meeslepende mythologie voor zesplussers

Blauwe golf

ODYSSEUS is gebaseerd op het wereldberoemde werk van Homerus. Met humor, veel vaart, plezier en grote verbeeldingskracht hebben we dit verhaal in 2013 gespeeld in onze tot mini-theater omgebouwde vrachtwagen. Een doorslaand succes, waarvan we in 2017 een vernieuwde en uitgebreidere versie maakten voor in de theaters en op de scholen.

ODYSSEUS speelt zich af in de keuken van Taverna Ithaka. Het publiek is te gast, maar er is iets mis is gegaan met de reservering… het eten is nog niet gaar en de tafels staan nog niet klaar. Om de tijd te doden trakteren Petros en Maria Boltakis het publiek op een heerlijke amuse: de meeslepende avonturen van de Griekse oerheld Odysseus. Het verhaal over zijn jarenlange zwerftocht op weg naar huis wordt met alles wat er in de keuken aanwezig is tot leven gebracht: deegrollers worden zwaarden, een vergiet een helm, een fritespan wordt een boot en ovenwanten veranderen in zeemonsters.

Educatie
Bij deze voorstelling is er digitaal lesmateriaal beschikbaar waarmee de leerkracht zelf zowel voor als na de voorstelling aan de slag kan in de klas.