Ga direct naar inhoud

Workshop Toveren met Film

Blauwe golf

In deze nieuwe workshop onderzoeken en ontdekken kleuters hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen en wat er nog meer nodig is voor een film. Spelenderwijs ontdekken ze wat film eigenlijk is en hoe je ogen je voor de gek kunnen houden.  

In de workshop Toveren met film spelen de kleuters met optische illusies, licht(projectie) en stop-motion. Ze acteren zonder woorden en maken een eigen ‘wonderschijf’ waarmee ze een vis in een vissenkom toveren.

De kinderen werken samen en in kleine groepjes aan de verschillende onderdelen. Aan het eind van de workshop kijken we samen naar de stop-motion filmpjes en de stille film die de kleuters hebben gemaakt. We praten na over de betoverende ervaringen. De zelfgemaakte wonderschijf gaat mee naar huis en de filmpjes mailen we naar de groepsleerkracht, zodat ook de ouders en andere leerlingen het resultaat van deze kleine filmmakers kunnen zien.


begeleiding
Voor de kleuterworkshop is het nodig dat er voldoende begeleiding mee gaat vanuit de school. Er is minimaal één begeleider nodig per vijf kleuters. De begeleiders krijgen een eigen groepje kinderen, met wie ze alle onderdelen van de workshop langsgaan.

Meer info: https://www.eyefilm.nl/educatie/primair-onderwijs/groep-1-en-2/workshop-toveren-met-film