Ga direct naar inhoud

Filmprogramma Raar maar waar

Blauwe golf

Raar maar waar is een interactief filmprogramma in de filmzaal. Het programma wordt actief begeleid door een museumdocent. De leerlingen ontdekken dat net als in een boek, ook in een film een nieuwe wereld wordt gecreëerd. Die wereld kan dicht bij de werkelijkheid blijven, maar ook heel gek en anders zijn.

Zeker bij animatie is alles mogelijk, maar ook in live-action film wordt de werkelijkheid gemanipuleerd. Filmmakers gebruiken hiervoor technieken als montage en special effects.  Ook muziek en art direction dragen bij aan een optimale filmbeleving. Hoe raar de wereld van de film ook is, al deze middelen zorgen ervoor dat het publiek deze wereld (tijdelijk) voor waar aanneemt.

Programma
Het programma wordt ingeleid door een museumdocent, die ook de begeleiding en nabespreking voor zijn/haar rekening neemt. Bij dit compilatieprogramma wordt digitaal lesmateriaal aangeboden dat aansluit bij leerdoelen van de vakgebieden Kunstzinnige oriëntatie, Talen en Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Raar maar waar is geschikt voor groep 3/4/5 van het basisonderwijs en sluit aan bij de onderwijsthema’s avontuur, kunst en cultuur, fantasie en verhalen. De films in het programma zijn zeer divers qua vorm. Er is een live action film, een tekenfilm die met de hand is getekend, maar ook een computeranimatie en zelfs een film die met braille-stipjes is gemaakt.

Meer info: https://www.eyefilm.nl/educatie/primair-onderwijs/groep-3-en-4/filmprogramma-raar-maar-waar-groep-3-en-4