Ga direct naar inhoud

Moviezone.nl

Blauwe golf

Laat je leerlingen op een interactieve manier de wereld van film én hun filmtalent ontdekken en zich hierin zelf verder ontwikkelen.

MovieZone biedt jongeren van 12 tot 21 jaar de mogelijkheid om zich in alle aspecten van film te verdiepen. Dat kan via de toegankelijke filmtips, achtergrondinformatie en online series op de website MovieZone.nl of door actief deel te nemen aan de MovieZone Jury´s, de MovieZone redactie of workshops en masterclasses te volgen tijdens evenementen als de MovieZone Talent Day. Zowel online als offline brengt MovieZone jong filmtalent met elkaar én met filmprofessionals in contact.

series: moviezone filmlab
Bekijk samen met je leerlingen de nieuwste MovieZone YouTube-serie op MovieZone.nl. In MovieZone Filmlab nemen presentatoren Niek Roozen en Pip Pellens je mee in de wereld van film. MovieZone Filmlab geeft net als de andere series achtergrondinformatie over film maken, film kijken, film analyseren en filmgeschiedenis.

Op moviezone.nl vind je ook de eerdere, prijswinnende MovieZone series Max & Billy's Drill Machine Girl en Bardo’s Filmgebeuren.

lesmateriaal
EYE biedt met MovieZone een docentenhandleiding met analysemodel en gratis werkbladen om in te zetten bij een filmbespreking in de klas. Door het gebruik van het lesmateriaal gaan leerlingen zelf aan de slag met de kunstzinnige en technische aspecten van film.