Ga direct naar inhoud

Cultureel Erfgoed op papier - Regionaal Archief Alkmaar

Blauwe golf

Meer te weten komen over (lokale) geschiedenis? Dan bent u bij het Regionaal Archief Alkmaar aan het juiste adres! Tijdens de excursie bij het Regionaal Archief Alkmaar maken leerlingen kennis met verschillende historische bronnen, en zien zij in de voor publiek gesloten depots 'achter de schermen' hoe een archief werkt. De leerlingen werken met relevante, lokale en originele bronnen en krijgen een thematische rondleiding door de schatkamers van het archief; de depots die normaal voor het publiek gesloten zijn. Er zijn programma's beschikbaar voor het basis -en voortgezet onderwijs.

Naast een excursie in het archief zijn er ook digitale middelen beschikbaar voor gebruik in de klas óf aan de keukentafel. Kijk bijvoorbeeld eens op ons GeschiedenisLokaal. Daar zijn lokalen gevuld met bronnen over de Tweede Wereldoorlog, de Middeleeuwen en rond het thema Verlichting en Democratie.

Wilt u liever een programma op maat dat aansluit op uw lesprogramma of project dan werken we graag samen voor een passend aanbod.

Meer informatie kunt u vinden onder het kopje “onderwijs” op www.archiefalkmaar.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sophie van Aardenne (072 85 08 207), of met Lisette Blokker (072 85 08 205). We denken graag met u mee!