Ga direct naar inhoud

De Maffe Mensen Schildercursus of workshop

Schilderen in de stijl van een moderne en hedendaagse kunstenaar vanaf 1970 tot en met nu

Blauwe golf

De meesten van ons kennen Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan, de CoBrA kunstenaars en uiteraard Picasso. Maar kennen we de kunststromingen Neo Expressionisme, Graffiti Art (deze vast wel), Toyisme en Funisme? Dat zijn moderne en hedendaagse kunststromingen vanaf 1970 tot en met nu. Deze kunstenaars schilder(d)en onder andere mensen op een maffe manier.

In 6 lesuren gaan we kijken naar werk van drie neo expressionisten, een graffiti art kunstenaar, de anonieme kunstenaars van de Toyisten en een Funist die in het werkboekje staan. Wat schilder(d)en ze, hoe schilder(d)en ze en wat willen/wilden ze duidelijk maken met hun werk, denk je? Elke les maak je een schilderij in de stijl van de kunstenaar.

Je eindigt de cursus door een klein groepje te vormen in je klas en een naam te bedenken van je eigen kunststroming. De naam van jullie kunststroming eindigt op -isme of Art. Jullie denken na over welke schilderregels jullie gaan gebruiken. Hoe gaan jullie schilderen? Wat willen jullie duidelijk maken met jullie schilderij? Als jullie dit weten gaan jullie ieder voor zich een maf mens schilderen in jullie eigen schilderstijl.

Deze cursus kan ook gegeven worden als een workshop van twee uur. Vooraf kan gekozen worden voor één kunststroming. De mogelijkheden zijn vooraf goed bespreekbaar.