Ga direct naar inhoud

Theater

Wat een drama!

Blauwe golf

Improvisatie theater
De Lama’s , de Vloer op, de Grote Improvisatie Show, allemaal programma’s waarbij improvisatietheater centraal staat. Tijdens de workshops improvisatie theater gaan de leerlingen zelf grappige, emotionele, beangstigende en geloofwaardige scenes bedenken. De leerlingen geven elkaar opdrachten, bedenken verwarrende wendingen en zorgen voor een spannend eind. Bij deze workshop staat behalve plezier ook durf en out of the box denken centraal. Onder leiding van onze professionele theaterdocenten worden binnen een veilige setting de meest onmogelijke situaties gecreëerd.

Leerjaar: Geschikt voor alle leerjaren
Niveau: Geschikt voor alle lesniveaus
Workshop lengte: In overleg
Max. aantal leerlingen per workshop: 20
Benodigdheden vanuit de school: Ruim lokaal en zitgelegenheid
Workshopprijs: Op aanvraag, zodat wij maatwerk kunnen leveren
Theater vanuit je smartphone
Wat is eigenlijk theater? Waarom wordt er theater gemaakt? En waar haal jij dan je inspiratie vandaan? Je smartphone? Jazeker!
De workshop bestaat uit twee delen, in deel één gaat er geïmproviseerd worden met als doel het publiek te vermaken. Spelmateriaal hiervoor komt uit app-gesprekken en insta-posts. Overal valt theater van te maken! In deel twee van de workshop gaan de leerlingen zelf theater maken, met als doel om het publiek een boodschap te vertellen. De smartphone wordt hier gebruikt als onderwerp. In deze workshop ontdekken je veelzijdigheid van theater!

Leerjaar: Geschikt voor alle leerjaren
Niveau: Geschikt voor alle lesniveaus
Workshop lengte: Minimaal 1,5 uur
Max. aantal leerlingen per workshop: 20
Benodigdheden vanuit de school: Stoelen, papier, pen, telefoons van de leerlingen, mandje voor telefoons
Workshopprijs: Op aanvraag, zodat wij maatwerk kunnen leveren